Skip to main content

Om Imago

Hvad er Imago

Imago er latin, og betyder ‘billede’. I terapeutisk forståelse og sammenhæng, refererer det til, at alle mennesker i sig, har et ubevidst billede af, hvordan kærlighed skal se ud og føles. Dette er ubevidste dynamikker der spiller en afgørende rolle i de valg vi træffer i livet, og i særdeleshed i den partner vi vælger.

Med rummelighed og kærlighed afdækker Imago, med stor præcision, de underliggende lag og mønstre der ubevidst gemmer sig i enhver konflikt. De ubevidste lag der dukker op, har som oftes deres udspring i oplevelser og historier som vi bærer med os helt tilbage fra barndommen. Noget lever i det bevidste og noget i det ubevidste. Oplevelser og fortællinger der alle farver den måde vi relaterer os til verden, og i særdeleshed vores partner, på.

Med Imagometoden bliver alt der dukker op hentet frem med varme, forståelse og meningsfuldhed og er dybt forvandlende og helende for alle parter der deltager.

At komme til forståelse af de mønstre der lever i det ubevidste, er nøglen til varig forandring, vækst, glæde og samhørighed. Uden denne dybereliggende forståelse vil konflikter gentage sig i det uendelige. Og når konflikter eller mønstre gentager sig om og om igen, kan det for mange komme til, at føles som uoverstigelige og umulige bjerge at forcere. Men det hele handler om, at afdække og forvandle det der ligger i det skjulte, hvilket er en af Imago-metodens aller fornemmeste opgaver.

Imago lærer og vejleder parter i at kommunikere på en sikker og struktureret måde, der fjerner skyld og skam. Det der før var kritik og konflikter åbner i stedet for muligheden for heling og vækst. Samtidig er Imago en metode der leverer massevis af værktøjer, som parterne lærer selv at anvende, også uden for en given facilitering af en Imagoterapeut eller facilitator.

Imago er en globalt anerkendt, elsket og anvendt metode og har siden 1970’erne vokset sig stadig større grundet metodens effektivitet og ikke-dømmende tilgang.

Oprindeligt er Imago udviklet af to klinikere fra USA, Harville Hendrix Ph.D. og Hellen LaKelly Hunt Ph.D. der blandt andet er forfattere til New York Bestselleren ‘Kærlighed og Samliv’. En klassiker inden for relationsterapi der har forandret og influeret den terapeutiske verden igennem årtier, og til stadighed gør det.